930×122 CAPRA 5

angajați omv petrom

Sute de angajați de la OMV Petrom protestează astăzi

Astăzi sunt anunțate proteste ale angajaților companiei OMV Petrom.

Citiți și: Ministrul Muncii a venit la mitingul angajaţilor DACIA. Aceştia s-au alăturat protestatarilor din Blocul Naţional Sindical

Potrivit sindicatului, salariații vor ieși în strada la sediul central Petrom City din București, la Pitești, Ploiești, Buzău, Constanța, precum și la sediul rafinăriei Petrobrazi.

Aceștia sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, pe care o consideră deconectată de evoluția costurilor.

Citiți și: Elevii argeșeni, mesaj pentru autorități: ”Tăiați șpăgile, nu bursele școlare!”

„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea și drepturile românilor, ieșim în stradă pentru a ne face auzită vocea. Vrem să fim respectați, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă și cu profitul generat. Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanție a drepturilor echitabile și cerem o creștere a salariului care cel puțin să mențină puterea de cumpărare”, declară Costin Voicu, lider Sindicatul Național Petrom.

De asemenea, printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflației, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensațiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă.

Numărul participanților la pichetări este limitat de legile în vigoare și întregul program de proteste este adaptat reglementărilor și recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecția și siguranța participanților fiind prioritare.

Acțiunile vor continua până la soluționarea solicitărilor, anunță sindicatul printr-un comunicat de presă.

Sursă foto principal: FSLI PETROL – ENERGIE

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Donaris 570×90