Donaris 930 x 122

angajați omv petrom

Sute de angajați de la OMV Petrom protestează astăzi

Astăzi sunt anunțate proteste ale angajaților companiei OMV Petrom.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

Potrivit sindicatului, salariații vor ieși în strada la sediul central Petrom City din București, la Pitești, Ploiești, Buzău, Constanța, precum și la sediul rafinăriei Petrobrazi.

Aceștia sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, pe care o consideră deconectată de evoluția costurilor.

Citiți și: Atenție, șoferi! Trafic paralizat pe autostradă!

„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea și drepturile românilor, ieșim în stradă pentru a ne face auzită vocea. Vrem să fim respectați, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă și cu profitul generat. Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanție a drepturilor echitabile și cerem o creștere a salariului care cel puțin să mențină puterea de cumpărare”, declară Costin Voicu, lider Sindicatul Național Petrom.

De asemenea, printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflației, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensațiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă.

Numărul participanților la pichetări este limitat de legile în vigoare și întregul program de proteste este adaptat reglementărilor și recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecția și siguranța participanților fiind prioritare.

Acțiunile vor continua până la soluționarea solicitărilor, anunță sindicatul printr-un comunicat de presă.

Sursă foto principal: FSLI PETROL – ENERGIE

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90