New Profesional Consult 930 x 122

conducere fără drept

Tânăr de 20 de ani, prins circulând cu 117 kilometri/oră pe Calea Craiovei

Un şofer în vârstă de 20 de ani, din Pitești, a rămas fără permisul de conducere pe trei luni şi s-a ales și cu o amendă, după ce a fost prins de aparatul radar, la volanul unei maşini, circulând prin municipiul Pitești, mai exact pe Calea Craiovei, cu o viteză de 117 km/h.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

IPJ Argeș precizează: 

„În ziua de 24 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Calea Craiovei din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h (cu 67 km/h peste limita admisă de pe sectorul de drum în cauză).

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 90 de zile.”

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Alte nereguli depistate în trafic:

„Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 24 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 53 de ani, din Băiculești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificări s-a stabilit și că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

În decursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 51 de ani, din orașul Pucioasa, județul Dâmbovița, care conducea un autoturism pe DJ 678A, pe raza localității Ciofrângeni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea fără drept

În ziua de 24 iulie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 22 de ani, din Teiu, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, în autoturismul în cauză se afla și proprietarul autovehiculului, bărbat de 43 de ani, din Topoloveni, despre care s-a stabilit că i-a încredințat tânărului autovehiculul spre a fi condus pe drumurile publice, cunoscând că nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, atât în ceea ce privește fapta săvârșită de tânărul de 22 de ani, cât și în ceea ce privește pe bărbatul care i-a încredințat celui în cauză autovehiculul.”, transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3