Kaia 930 x 120

înșelăciune

Tânăr de 26 de ani, trimis în judecată. Cum a reușit să înșele mai multe persoane

Tânăr de 26 de ani, trimis în judecată. Cum a reușit să înșele mai multe persoane

Citiți și: Accident mortal lângă Pitești: Șoferul a fugit de la locul faptei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune și fals informatic, în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie 2020 – aprilie 2021, un bărbat de 26 de ani, din orașul Potcoava, județul Olt, ar fi conceput un mod de operare, prin mijloace frauduloase, pentru a induce în eroare persoanele interesate de cumpărarea unor servicii de transport auto din străinătate în țară, prin preluarea anunțurilor postate de aceste persoane pe internet, în vederea efectuării transportului.

Citiți și: Poliția, oficial: Crimă în Argeș. Cum a reușit un băiat să-și omoare părintele

Astfel, prezentându-se drept reprezentant al unor firme de transport în care nu avea nici o calitate, ar fi indus în eroare 15 persoane, încasând sume de bani, de regulă cu titlu de avans, din suma stabilită pentru transport, fără ca cel în cauză să execute obligațiile asumate. Totodată, pentru a determina plata sumelor solicitate, cel în cauză ar fi falsificat documente proforme pentru plata serviciilor de transport.

Prejudiciul cauzat este stabilit la totalul de 17.230 de lei.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Foto: cancan.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3