New Profesional Consult 930 x 122

Pitesti

Taxă de acces cu mașina în anumite zone!

Taxă de acces cu mașina în anumite zone!

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Pentru creșterea siguranței în trafic și atingerea obiectivelor privind reducerea poluării, Ministerul Dezvoltării a lansat recent în dezbatere publică o propunere legislativă prin care se vor stabili condițiile necesare pentru dezvoltarea în România, așa cum se întâmplă la nivel european, a unui sistem durabil de mobilitate urbană și nu numai.

Potrivit proiectului, Bucureștiul și municipiile mari, inclusiv cele reședință de județ, deci și Piteștiul, vor trebui să stabilească, până la sfârșitul anului 2025, zone cu emisii scăzute sau chiar zone cu emisii zero.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Accesul în respectivele zone va fi permis doar mașinilor care respectă regulile zonei sau pentru care se plătește o taxă.

Astfel, potrivit proiectului de lege privind mobilitatea urbană durabilă, ce se află în dezbatere publică la Ministerul Dezvoltării, “municipiile cu rang 0, respectiv 1, au obligația să instituie, până la 31 decembrie 2025, zone cu emisii zero, stabilite în baza planului de mobilitate urbană durabilă”.

Apoi, tot până la 31 decembrie 2025, municipiile reședință de județ, altele decât cele de rang 1, vor trebui să stabilească, acolo unde este cazul, zone cu emisii scăzute. În plus, și celelalte municipii sau orașe vor putea stabili zone cu emisii scăzute.

Pentru a putea intra în zonele cu emisii zero, respectiv cele cu emisii scăzute, mașinile vor trebui să îndeplinească cel puțin una dintre următoarele condiții:

-să respecte standardele de emisii ale zonei;

-să achite taxa aferentă zonei;

-să fie exceptate sau să beneficieze de reducere de până la 100% de la plata taxei.

Standardele de emisii, taxele și excepțiile aferente zonelor cu emisii zero, respectiv emisii scăzute vor trebui stabilite de autoritățile administrației publice locale în următoarea perioadă.

Scopul proiectului este de a stabili condițiile necesare pentru un sistem durabil de mobilitate, care va conduce, potrivit inițiatorilor măsurii, inclusiv la creșterea siguranței în trafic și la îndeplinirea obiectivelor stabilite privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Ionuț spune:

    Perfect , numai așa se poate reduce numărul de mașini , prin taxare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3