NOR CURIER 930X122

TAXIURI

Taxi-urile vor putea circula și cu geamuri fumurii

Autovehiculele cu geamuri fumurii, respectiv dotate cu geamuri cu transparență redusă, conform normelor internaționale în vigoare, vor putea fi autorizate de RAR pentru activitatea de transport în regim de taxi, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, anunță Profit.ro.

Citiți și: DECIZIE PRIVIND TAXIURILE DIN PITEȘTI

Legislația prevede în prezent că: ”În cazul taxiurilor, Registru Auto Român (RAR) nu va elibera certificatul de agreare, dacă acestea nu au geamuri transparente sau le au acoperite cu înscrisuri, colante ori alte dotări care atenuează vizibilitatea atât dinăuntru, cât și din afară”.

Proiectul adoptat acum de Parlament, cu inițiatori de la mai multe partide, arată că majoritatea modelelor noi de autoturisme, precum și autovehiculele cu propulsie electrică sunt echipate standard cu opacitatea geamurilor din afara câmpului vizual al șoferului.

Mai mult, în cazul autovehiculelor cu propulsie electrică, echiparea cu acest tip de geamuri fumurii reduce semnificativ utilizarea instalației de climatizare și, implicit, poluarea, crește confortul pasagerilor prin protecția UV oferită.

Foto descriptiv: Digi24

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3