NOR CURIER 930X122

instituții publice

functionari

ANGAJAŢII DIN INSTITUŢII PUBLICE PRIMESC VIRUŞI PE E-MAIL

Hackerii speculează lipsa unor cunoştinţe solide ale anumitor angajaţi din instituţii publice şi tocmai de aceea au consolidat o mai veche metodă prin care doresc să exploateze date cu caracter personal, documente confidenţiale şi alte fişiere importante.

Citiți și: Gata! Instituțiile publice nu mai au voie să îți ceară așa ceva!

Potrivit specialiştilor de la BitDefender, virusul se propagă prin mesaje pe e-mail cu semnătură falsă, fiind menţionate organizații precum Poșta Română, Banca Transilvania sau firme de curierat cunoscute.

Odată ce victima accesează link-ul sau fișierul infectat din e-mail-ul aparent legitim, amenințarea denumită Agent Tesla se instalează pe sistem și e capabilă să transmită atacatorilor informațiile stocate și activitatea de pe dispozitiv.

Citiți și: UTIL PENTRU SALARIAȚI

Recomandările experţilor în securitate este ca utilizatorii să fie atenţi la adresa de e-mail de pe care s-a transmis mesajul, la solicitările menţionate şi în cazul în care nu sunt siguri mai bine să nu deschidă fişierele ataşate.

(Sursa: Digi24.ro / Foto: Descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3