Donaris 930 x 122

microsoft

Avertisment urgent de securitate de la Microsoft

Microsoft a emis un avertisment urgent de securitate: Faceți update la Windows imediat!

Citiți și: O companie GIGANT concediază 10.000 de oameni!

Microsoft îndeamnă utilizatorii Windows să instaleze imediat un update după ce cercetătorii în securitate au descoperit o vulnerabilitate serioasă a sistemului de operare, conform CNN.

Breșa de securitate, cunoscută sub numele PrintNightmare, afectează serviciul Windows Print Spooler, avertismentul Microsoft venind după ce cercetătorii au publicat din greșeală un ghid pas cu pas cu privire la exploatarea acesteia. Compania a avertizat că hackerii pot exploata vulnerabilitatea pentru a instala programe, vizualiza și șterge date și crea noi conturi de utilizator cu acces deplin la sistem.

Citiți și: MICROSOFT RENUNŢĂ LA WINDOWS MEDIA CENTER

Aceste lucruri oferă hackerilor suficient control asupra calculatoarelor ce folosesc Windows pentru a produce pagube serioase. Windows 10 nu este singura versiune afectată, Windows 7, pentru care Microsoft a sistat asistența tehnică anul trecut, fiind de asemenea vulnerabil.

În pofida faptului că Windows a anunțat că nu va mai oferi update-uri pentru Windows 7, compania a lansat un patch pentru sistemul de operare ce a împlinit 12 ani, lucru care subliniază gravitatea vulnerabilității PrintNightmare.

(Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3