930×122 CAPRA 5

lginfinia_02

3D-ul invadeaza Romania

Nu a trecut mult timp de la lansarea filmului Avatar si televizoarele 3D incep sa se astearna pe rafturile magazinelor si in Romania. Mai ramane o singura problema, trebuie sa avem si continut 3D.

Prima companie care s-a riscat sa aduca televizoare 3D in Romania a fost LG. Si s-au riscat bine. Au vandut tot stocul intr-o singura zi. Si nu au fost televizoare ieftine, modelul adus avand un pret de 2000 de Euro.

Ce este nou la aceste televizoare?

Tehnologia 3D a evoluat, iar ochelarii folositi acum nu mai sunt bazati pe principiul unei lentile rosii si a unei albastre, ci pe cristale lichide. Cand televizorul afiseaza imaginea destinata ochiului drept, transmite un semnal ochelarilor, care blocheaza vederea instantaneu innegrind pana la opacitate lentila ochiului stang, mai apoi blocand vederea ochiului drept si eliberand-o pe cea destinata ochiului stang. Acest lucru se intampla de 100 de ori pe secunda fiind imposibil de perceput cu ochiul liber.

La ce ne putem uita in 3D?

Din cate stim pana la ora actuala, nicio televiziune romaneasca nu detine tehnologie de filmare 3D. Mai mult de atat dat fiind ca se transmit imaginile de la doua camere de luat vederi simultan, tehnologia de receptie trebuie sa fie exclusiv digitala, lucru ce la ora actuala este abia in faza de implementare in Romania.

In Statele Unite, exista deja transmisii sportive in 3D. Evenimentele sportive care vor beneficia in Europa cel mai curand de 3D vor fi meciurile de fotbal, si mai mult ca sigur, Formula 1. Asa ca daca doriti sa vedeti 3D, anul asta, va fi obligatoriu sa va luati un receiver de satelit compatibil.

Avatar o sa iasa pe Blu-Ray in curand, iar Sony a anuntat deja ca Playstation 3 o sa fie compatibil 3D printr-un update de firmware.

PS

Din cate am auzit, ochelarii se cumpara separat.


Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3