New Profesional Consult 930 x 122

romo_kart

A aparut robotul…smartphone

Un proiect inedit a starnit interesul cercetatorilor, initiatorii sai cautand acum fonduri pentru a putea produce ceea ce au creat. Este vorba de primul robot smartphone. Este vorba de un robot care este pus, practic, in miscare de un smartphone, in ton cu…noiel tendinte, nu-i asa?

Numele acestui robot este Romo Kart, fiind produs de Romotive. Cofondatorul acesteia, Peter Seid, a spus ca a reusit sa creeze un robot actionat de un smatphone, ceea ce a starnit imediat curiozitatea tuturor.

Romo este o platforma robotica simpla si  accesibila ca pret care foloseste sisteme electronice de baza pentru a actiona doua motoare, printr-un dispozitiv telefonic. El seamana cu un tanc iar circuitele sunt special create pentru a actiona fiecare motor in parte.

Cu un smartphone pe post de creier, Romo se comporta ca atare. Trei aplicatii vor fi disponibile la lansare atat pentru iOS, cat si pentru Android. Romo permite chiar controlul de la un alt telefon prin WiFi, avand si functii video – live view.

Modulele Drop Programming permit programarea lui Romo direct de la dispozitivul telefonic. Pretul stabilit pentru aceasta inventie este de 78 dolari iar data lansarii este pl;anuita undeva in february 2012.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3