New Profesional Consult 930 x 122

magic_mirror

A aparut…oglinda magica

Va aduceti aminte de basmul “Alba ca Zapada” si de oglinda magica folosita pentru a-i spune reginei cea rea cine este cea mai frumoasa din tara? Ei bine, iata ca a aparut o inventie care se apropie de “prototipul” din poveste. Este vorba de o oglinda care iti spune chiar cum sa te imbraci!

Conform New York Times, a fost creata o oglinda de baie deosebit de interesanta care depaseste tot ce s-a facut pana acum in domeniu. Ca si in “Alba ca Zapada”, oglinda magica creata in SUA foloseste Microsoft Kinect pentru a detecta si urmari miscarile celui ce se afla in fata sa, folosind si o tehnologie bazata pe comanda vocala pentru a-ti executa comenzile intocmai.

Cu ajutorul acestei oglinzi poti naviga pe Internet, poti cauta…in garderoba sa vezi ce haine ai si cu ce te poti imbraca, obtinand si sugestii in acest sens, si poti trimite mail-uri oriunde doresti. Intre timp, un cititor de tip RFID poate recunoaste produsele farmaceutice sau de alt tip permitandu-ti sa ai acces instant la informatii legate de o reteta, sa zicem, doar punand reteta in fata oglinzii.

Oglinda poate fi folosita si pentru a accesa site-ul de articole al celor de la Times, indiferent de tipul de articol cautat.

Din nefericire, oglinda magica se afla inca in stadiu de prototip. NYT’s Research & Development Group inca nu a precizat cand va fi gata pentru a fi lansata pe piata, dar testele au dat deja rezultate incurajatoare.

Traducere din Extreme Tech

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3