930 x122 grota rece

Samsung-Galaxy-S-II

Antivirus pentru Android

Sistemul de operare Google Android are o cotă de piaţă de peste 50% în segmentul smartphone-urilor, popularitatea acestuia fiind din ce în ce mai mare datorită numeroaselor telefoane lansate de producători şi a preţurilor tot mai mici solicitate de aceştia pentru modelele entry-level. Acest lucru a făcut să apară şi viruşii, dar au ieşit pe piaţă şi produse de tip „antidot”.

Cea mai mare problemă este că Google nu are încă un sistem de aprobare pentru aplicaţii, aşa cum are Apple pentru iOS. De aceea, apariţia unei aplicaţii în Google Play Store care să ascundă un virus nu este deloc o surpriză, aşa cum demonstrează şi unele aplicaţii apărute pe parcursul timpului.

De exemplu, JiFake pretindea că este un simplu client de messenger, însă în realitatea trimitea mesaje la numere cu supra-taxă, Hongtoutou era un wallpaper în spatele căruia se ascundea un trojan care fura datele personale de pe telefon şi accesa pagini web infectate cu viruşi, iar BaseBridge era de asemenea un trojan care trimitea SMS-uri la numere cu supra-taxă.

De aceea, este important să fii prevăzător şi să instalezi pe smartphone un antivirus, mai ales că soluţiile disponibile în Google Play Store sunt din ce în ce mai avansate şi provin, de multe ori, de la producătorii consacraţi de antiviruşi.

avast! este una dintre cele mai apreciate soluţii antivirus din Google Play Store, întrucât rulează fluent fără să îngreuneze sistemul de operare. Funcţia de antivirus permite scanarea aplicaţiilor instalate şi a cardului de memorie, iar aplicaţiile sunt scanate imediat după instalare.

Utilitarul Web Shield scanează toate site-urile pe care navighezi prin intermediul browserului default din Android pentru a identifica potenţiale URL-uri infectate, iar funcţia SMS/Call Filtering îţi permite să blochezi apelurile şi SMS-urile de la anumite persoane sau numere, fără să mai ai nevoie de o aplicaţie dedicată.

Aplicaţia include şi un firewall disponibil numai pentru smartphone-urile cu root, dar şi un utilitar Anti-Theft pentru protecţia telefonului împotriva furtului (vom aborda acest subiect pe larg într-un articol viitor).

Sursa: Giz.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90