EcoMoto 930×122

apple_logo

Apple bate Lenovo in China

Apple se bucura de un succes deosebit nu doar in SUA si in Europa, ci si pe pietele emergente din China. O dovada in acest sens este si faptul ca Apple a eclipsat, pur si simplu, vanzarile Lenovo de pe piata chineza, una dintre cele mai mari din lume. Apple isi consolideaza, astfel, pozitia de lider mondial in domeniul echipamentelor de tip iPad si smartphone.

Conform Financial Times, Apple se simte bine si in Asia, mai precis in China. Gigantul american poate adauga acum China pe lista cuceririlor sale, ba chiar pe cea a pietelor cu rezultate deosebite. Apple duce un adevarat razboi cu o miza de un miliard de dolari.

Conform Financial Times, vanzarile Apple din China din al doilea trimestru al anului au spulberat rezultatele Lenovo care se cifrau la vanzari de 2,8 miliarde de dolari. Apple a ajuns la o cifra de afaceri de 3,8 miliarde de dolari.

Yang Yuanqing, seful Lenovo, a respins comparatiile financiare cu Apple, motivand ca firma sa nu are acapacitatea de a concura cu sanse egale pe piata telefoanelor mobile. Seful Lenovo a spus ca firma sa se concentreaza in continuare pe domeniul tabletelor si al calculatoarelor.

Lenovo a intocmit rapoarte separate de vanzari pentru Hong Kong si Taiwan, motivand, astfel, ca vanzarile din China sunt inregistrate separat de aceste piete. Lenovo detine inca o cota de piata impresionanta pe pietele asiatice, de circa 31,7%, ceea ce face ca Apple sa mai aiba serios de munca in continuare.

Traducere din Financial Times

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3