Donaris 930 x 122

elevator

Cel mai rapid ascensor din lume, creat de Mitsubishi

Mitsubishi Electric este pe punctul de a face din „calatoria” cu ascensorul mult mai placuta si mai rapida. Compania a dezvaluit ca lucreaza deja la construirea a ceea ce spera sa fie cel mai rapid lift din lume, ca parte a unui proiect nou in China. Vestea este destul de proasta pentru doamnele care obisnuiau sa mai stea la taclale in lift…

Liftul minune va fi folosit in cadrul turnului Shanghai care inca nu este gata. Ascensorul va calatori de la subsol la etajul 119 cu o viteza record de numai 18 metri pe secunda. Aceasta viteza bate recordul detinut in prezent de un lift care urca la etajele superioare cu o viteza de „doar” 16,7 metri pe secunda.

Pentru a reduce din senzatia de greata a pasagerilor, Mitsubishi a decis sa doteze noile sale elevatoare cu diverse ascensorii, cum ar fi tije de dirijare, tampoane antivibratii, control pneumatic. Totul, pentru a face suportabila calatoria pentru corpul omului.

Totusi, va mai dura pana cand aceste elevatoare vor intra in Cartea Recordurilor. Turnul din Shanghai, din pacate, va fi gata de abia in 2014. Turnul este in constructie in Pudong, zona din Shanghai, China.

Mitsubishi va livra catre chinezi nu mai putin de 106 lifturi incepand chiar din toamna acestui an. Turnul are o inaltime totala de 632 de metri si contine birouri, hoteluri, zone comerciale, Sali de expozitii, restaurante si zone de recreere. Lifturile Mitshubishi vor acoperi „doar” 578,5 metri din inaltimea turnului.

Traducere de pe Engadget.com

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3