EcoMoto 930×122

digital_learning

Coreea de Sud trece la invatamantul digital!

In timp ce in Arges si in multe alte judete ale tarii s-au inregistrat cele mai slabe rezultate la bacalaureat din ultimii 20 de ani, iata ca in alte tari atentia pentru educatie este in crestere, asa cum ar trebui sa fie peste tot. In Coreea de Sud, de exemplu, elevii vor trece curand intr-o noua era: cea a cartilor…electronice!

Ei bine, echipamentul Kindle, cu dimensiuni cam prea mari, nu a devenit cartea electronica pe care spera Amazon sa o impuna, dar exista o tara care se misca in aceasta directie. O intreaga generatie va lucra si va invata cu ajutorul unor echipamente electronice de tip tableta.

Coreea de Sud a anuntat ca planuieste sa cheltuiasca circa 2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea manualelor digitale pentru a inlocui hartia si echipamentele pe suport de hartie din toate scolile pana in 2015!

Elevii vor avea acces la manuale si „caiete” electronice care se spera ca vor fi mai eficiente decat cele traditionale si, in plus, vor ajuta la protejarea mediului inconjurator.

Sistemul ce va fi folosit le va permite si elevilor care din diferite motive sunt nevoiti sa stea acasa sa tina pasul cu lectiile facute la scoala, avand acces prin Internet la materiile predate. Ei vor putea participa la lectii de matematica sau lectura, de exemplu, chiar si cand sunt plecati de la scoala.

Programul ofera avantaje semnificative pentru sistemul educational al tarii. In SUA si in alte tari dezvoltate, insa, problemele economice par a fi mult prea importante pentru ca cineva sa se gandeasca la un asemenea pas. Cat despre Arges, cu 30% promovabilitate la BAC, nici nu se stie daca se merita sa le dai elevilor si profesorilor pe mana asemenea tehnologie…

Traducere din MIT Technology Review

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3