New Profesional Consult 930 x 122

Dispare codul PIN! Află cu ce-ar putea fi înlocuit!

În Helsinki (Finlanda) a fost dezvoltat primul sistem de plată cu recunoaștere facială din lume. Proiectat în esență ca să transforme fața dumneavoastră într-un cod PIN, sistemul folosește camere care să vă confirme identitatea.

Chiar dacă cineva își va face operații estetice ca să arate exact ca dumneavoastră, sistemul va reuși să diferențieze originalul de copie, scrie independent.co.uk. Considerat „cel mai rapid sistem de plată din lume”, acesta va recunoaște indivizii din momentul în care ei se apropie de casa de plată, tranzacțiile putând fi efectuate în aproximativ 5 secunde.

Ideea pare riscantă, însă producatorii softului spun că se bazează pe „algoritmi militari”, care îl fac aproape imposibil de spart. „Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al feței, ceea ce înseamnă că fiecare va fi unic”, spune Ruslan Pisarenko, directorul de dezvoltare al start-upului Uniqul. „Chiar și gemenii vor fi diferențiați. Am fost întrebați și despre cei care își fac operații estetice. Sistemul va reuși să recunoască dacă o persoană este reală sau este doar o mască”, precizează acesta.

Uniqul vrea să continue să implementeze astfel de sisteme, iar dacă acestea vor da rezultate atunci plănuiește să extindă proiectul.

Posada 555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066