NOR CURIER 930X122

Dispare codul PIN! Află cu ce-ar putea fi înlocuit!

În Helsinki (Finlanda) a fost dezvoltat primul sistem de plată cu recunoaștere facială din lume. Proiectat în esență ca să transforme fața dumneavoastră într-un cod PIN, sistemul folosește camere care să vă confirme identitatea.

Chiar dacă cineva își va face operații estetice ca să arate exact ca dumneavoastră, sistemul va reuși să diferențieze originalul de copie, scrie independent.co.uk. Considerat „cel mai rapid sistem de plată din lume”, acesta va recunoaște indivizii din momentul în care ei se apropie de casa de plată, tranzacțiile putând fi efectuate în aproximativ 5 secunde.

Ideea pare riscantă, însă producatorii softului spun că se bazează pe „algoritmi militari”, care îl fac aproape imposibil de spart. „Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al feței, ceea ce înseamnă că fiecare va fi unic”, spune Ruslan Pisarenko, directorul de dezvoltare al start-upului Uniqul. „Chiar și gemenii vor fi diferențiați. Am fost întrebați și despre cei care își fac operații estetice. Sistemul va reuși să recunoască dacă o persoană este reală sau este doar o mască”, precizează acesta.

Uniqul vrea să continue să implementeze astfel de sisteme, iar dacă acestea vor da rezultate atunci plănuiește să extindă proiectul.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90