Donaris 930 x 122

eyeborg

Eyeborg. Mini-camera video in loc de ochi

Cercetarile din industria protezelor de tot felul au ajuns destul de departe, desi inca mai sunt pasi importanti de facut pana sa se ajunga la dispozitive care sa imite performantele organismului uman intru totul. Iata ca acum a aparut o tehnologie revolutionara pentru…ochi, inspirata din industria filmului.

In 2008, realizatorul de filme Rob Spence a captat atentia tuturor cand a anuntat ca intentioneaza sa „palnteze” o minicamera video in craniul sau pentru a inlocui un ochi pe care l-a pierdut intr-un accident nefericit. Multi s-au indoit ca asa ceva ar fi posibil, multe incercari similare fiind sortite esecului, dar Spence nu s-a lasat.

In loc sa isi conecteze camera la creier, Spence s-a orientat catre o metoda de inregistrare a imaginilor pe un dispozitiv extern pe care l-a numit „lifecaster”. Iar metoda pare sa functioneze.

Acum, ochiul sau bionic este gata si functioneaza normal, obtinandu-se chiar si un patent pentru el impreuna cu o mica firma numita Square Enix. Spence s-a gandit sa creeze si un documentar in care sa prezinte bijuteria tehnologica de ultima ora creata.

Filmul este menit sa celebreze lansarea Deus Ex: Human Revolution. Nu este vorba de un joc, insa, ci de o explorare cat se poate de serioasa a tehnologiei protezelor atat pentru maini si picioare, cat si pentru ochi.

Traducere Eyeborg Project

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90