NOR CURIER 930X122

apple_logo

iTunes fara restrictii, dar pe bani

Apple a ridicat restrictiile impuse romanilor la achizitia de muzica. In oferta sa au fost incluse peste 18 milioane de melodii, inclusiv romanesti: de la The Beatles si Maria Tanase pana la Iris, Gheorghe Dinica, Coldplay si Metallica. Clientii din Romania vor putea face cumparaturi pe iTunes Store folosind carduri de credit/ debit emise in tara. Pana de curand, pentru a achizitiona continut de pe magazinul Apple, ar fi trebuit folosit un card emis intr-una din tarile in care acesta era lansat deja, din cauza restrictiilor impuse de gigantii media (EMI, Warner, Universal si Sony BMG), care detin drepturile de autor. Acum, achizitiile pot fi realizate fie direct prin iPhone si iPad, fie de pe un calculator care are instalat programul iTunes.

Pe langa melodii (care costa 99 de eurocenti per download) sau albume, utilizatorii mai pot descarca aplicatii pentru iPhone/ iPad, carti electronice, precum si continut multimedia academic (cursuri, laboratoare, documentare, carti audio etc. – reunite sub brand-ul „iTunes U”).

„Descarcarile de pe iTunes Store, cu exceptia iTunes Plus, iTunes U si Podcasts, folosesc o tehnologie de protectie la copiere denumita FairPlay. Descarcarile iTunes Store cu FairPlay pot fi ascultate sau vizionate pe un numar de cel mult cinci calculatoare, cel mult cinci Apple TV si pe orice iPod-uri, iPad-uri sau iPhone-uri detineti”, a anuntat Apple.

Celelalte tari in care Apple a lansat iTunes Store la sfarsitul saptamanii trecute sunt Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Apple este cea mai valoroasa companie din lume, avand o capitalizare de piata de 353,52 miliarde de dolari (263, 3 miliarde de euro).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90