930×122 CAPRA 5

ochelari_care_traduc

Japonezii au inventat ochelarii care traduc cuvintele straine

Ochelarii realizati de concernul nipon de electronica si informatica NEC pot auzi ce spune interlocutorul si proiecta o traducere instantanee pe lentile.Potrivit cotidianului britanic “The Telegraph”, NEC a conceput un sistem vizual si sonor de traducere instantanee din limba engleza in japoneza (si invers), sistem ce a fost atasat unor lentile de ochelari si care proiecteaza imaginea traducerii direct pe retina.
Cu ajutorul acestui prototip a devenit posibila conversatia in timp real, fluent, in limba materna cu un interlocutor strain. Acest dispozitiv este extrem de util in situatiile exceptionale care necesita o intelegere reciproca imediata. Ochelari sunt compatibili si cu telefoanele mobile de ultima generatie, paleta de utilizari si aplicatii practice a acestora fiind astfel mult extinsa. Acestia seamana cu o rama traditionala, la care un brat este echipat cu un proiector minuscul alimentat de PDA. Cel care poarta ochelarii vede, cu un ochi, cum se suprapune peste imaginea reala un patrat in care este afisata traducerea.
Datorita acestui dispozitiv, corelat cu un telefon mobil cu GPS, un turist poate citi fara probleme numele de strazi din limba japoneza sau poate ajunge cu usurinta intr-un restaurant de sushi aflat la ultimul etaj al unui zgaraie-nori din Tokyo, desi prezenta acestuia este mentionata doar in limba japoneza.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3