New Profesional Consult 930 x 122

nokia mobile radar research concept

Nokia a inventat telefonul cu radar!

Finlandezii de la Nokia au prezentat la centrul de cercetare din Helsinki un nou concept de radar mobil capabil sa detecteze, folosind undele electromagnetice, viteza si directia de deplasarea a obiectelor. Acestia au demonstrat ca un telefon mobil prevazut cu noua functie RADAR (RAdio Detection And Ranging) poate masura viteza si directia de deplasare a unui obiect, asa cum face un radar obisnuit. Conform finlandezilor, acest concept inseamna noi posibilitati pentru utilizatori de a interactiona cu telefonul mobil, cum ar fi controlul prin gesturi.
Conceptul montat in interiorul autovehiculelor ar putea contribui evident la evitarea accidentelor de circulatie, anticipând traiectoria si viteza masinilor, calculând in acelasi timp diverse manevre de evitare. SURSA: Nokia Bulletin Board

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90