Donaris 930 x 122

ochelari

Ochelarii care dezvaluie emotiile

In curand vor aparea pe piata niste ochelari speciali al caror principal „dar” va fi acela de a semnala purtatorului sentimentele adevarate ale celor cu care stau de vorba. Ochelarii sunt deja in faza de prototip si, desi mai au nevoie de cateva ajustari, se considera ca vor face senzatie cand vor fi scosi la vanzare.

 

Mincinosii vor avea cele mai mari probleme in momentul in care acesti ochelari vor fi disponibili pe piata in serie. Este vorba de asa-numitii „ochelari sociali cu raze x” care ii vor desconspira rapid pe cei care isi asund adevaratele sentimente.

La origine, ochelarii au fost proiectati pentru a-i ajuta pe autisti. Acestia folosesc o camera video de dimensiunea unui bob de orez pentru a capta asa-numitele „puncte caracteristice” ale interlocutorilor, respectiv 24 de puncte. Vorbim de expresii faciale care transmit sentimente precum confuzia, acordul sau concentrarea.

Odata recunoscute, aceste semnale sunt imediat analizate de un program special, comparate apoi cu o baza de date preexistenta de expresii cunoscute, dupa care sunt transmise purtatorului ochelarilor printr-un dispozitiv special de tip microfon.

De exemplu, daca partenera de la o intalnire incepe sa se simta incomod, o luminita rosie care clipeste de cateva ori iti spune ca e vremea sa taci. Ochelarii au fost proiectati de Rosalina Picard, inginer, si de Rana el Kaliouby. Conform New Scientist, ochelarii au facut deja senzatie in randurile autistilor, dar nu se sufla deocamdata nicio vorba despre data cand ar putea sa apare pe piata in productie de serie.

Traducere din New Scientist

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90