930 x122 grota rece

avatar-movie-poster

Proiectul Avatar prinde viaţă în armata americană

Filmul Avatar, succesul de box-office a carui regie a fost semnata de James Cameron, este o adevarata sursa de inspiratie in special pentru armata americana. Exista deja planuri pentru a trimite pe campul de lupta soldati in suport robot, asemeni celor din film.

Din 2,8 miliarde de dolari, cat are bugetul agentia de cercetari a armatei amerciane, circa 7 milioane de dolari sunt „puse deoparte” pentru proiectul Avatar. Este vorba de dezvoltarea unui program care va permite aparitia unor algoritmi si interfete care le vor permite efectiv soldatilor sa fie mult mai protejati.

Agentia nu ia in calcul un control de la distanta al robotilor care sunt proiectati sa curete camere, sa faliciteze controlul si recuperea eventualelor victime si a ranitilor. In buget este inclusa si o suma de 4,1 milioane de dolari pentru dezvoltarea unor lasere care sa protejeze armamentul si robotii.

Practic, soldatii vor „locui” in corpuri mecanice care vor lua locul oamenilor in teatrele de operatiuni.

Traducere www.wired.com

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90