New Profesional Consult 930 x 122

steve-jobs-3g-iphone

„Fara Jobs, Apple trebuie sa demonstreze in continuare ca este o forta”

Steve Jobs a demisionat din conducerea Apple Inc, companie considerata a fi in prezent cea mai valoroasa din lume. Analistii sustin ca acum este vital pentru firma americana sa isi convinga clientii si investitorii ca miscarea respectiva nu va afecta mersul afacerii in viitor.

Tim Cook ii va succeda lui Jobs la conducerea Apple. El i-a mai tinut locul lui Jobs in cateva randuri si cand acesta a avut probleme de sanatate. Cook nu este nici pe departe la fel de cunoscut precum Jobs, dar el conduce deja Apple inca din ianuarie 2011. In tot acest timp, actiunile companiei au crescut cu 62%.

Jeff Gamet, editor al site-ului Apple The Mac Observer, a spus ca plecarea lui Jobs are mai mult o semnificatie sentimentala decat una practica. El a mai adaugat ca Jobs a dat semnale in acest sens de mai multi ani.

„Tim este cel ce conduce “spectacolul”, in vreme ce Steve s-a ocupat mai mult de elemente care tin de marketing, de indeplinirea asteptarilor clientilor si mentinerea unui standard anume pentru produsele Apple” a spus Jeff Gamet.

Insa Trip Chowdhry, analist la Global Equities Research, sustine ca atentia aproape maniaca a lui Jobs pentru detalii este cea care a facut diferenta in cazul produselor Apple. El a mai spus ca linia actuala ar putea fi mentinuta inca vreo cativa ani, dar ulterior compania va trebui sa vina cu idei noi pentru a face fata pe piata.

„Apple inseamna Steve Jobs, Steve Jobs este Apple, iar Steve Jobs inseamna inovare”, a spus Chowdhry. „Poti sa ii inveti pe oameni cum sa fie eficienti din punct de vedere operational, poti angajat consultanti care sa iti spuna ce sa faci, dar numai Dumnezeu ofera darul inovarii. Apple este nimic fara Steve Jobs”, a mai spus analistul.

Demisia lui Jobs pare sa fie rezultatul schimbarii starii de sanatate a acestuia. Intr-o scrisoare adresata Consiliului de Administratie al Apple, Job a spus ca in ziua in care va considera ca nu mai poate sa isi faca datoria asa cum trebuie va fi primul care va anunta, ceea ce a si facut. Starea de sanatate a lui Jobs a fost o preocupare majora pentru investitorii din spatele Apple. Jobs a supravietuit unui cancer pancreatic agresiv si a primit si un transplant de ficat.

Traducere din AP Technology

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3