930 pe 122 COSTACHE

googleglass

Samsung va lansa o pereche de ochelari inteligenţi

În Coreea de Sud, Grupul Samsung Electronics a înregistrat designul unor ochelari care afişează informaţii de pe smartphone şi care îi permit utilizatorului să poarte convorbiri telefonice.

Potrivit Bloomberg, gadgetul va avea lentile transparente şi căşti pentru convorbiri telefonice ori pentru ascultat muzică, dispozitivul fiind înregistrat ca „ochelari sport”. Samsung a cerut protecţie pentru dispozitiv în luna martie, iar patentul a fost emis la începutul lui octombrie.

Se pare că tot mai multe companii îşi doresc să intre pe piaţa gadgeturilor „portabile”, care ar putea creşte de 14 ori în următorii cinci ani, la 19 miliarde de dolari. Vă reamintim că Samsung a lansat în luna septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear, care îi permite purtătorului să facă poze şi să răspundă la apeluri telefonice.

Ochelarii Google Glass oferă funcţii precum înregistrare video şi poze ori transmiterea de date prin conexiuni la internet, iar Microsoft testează prototipuri ale unor ochelari inteligenţi care se pot conecta la internet, similari Google Glass. Un astfel de dispozitiv, însă, s-ar putea să nu ajungă în fază de producţie.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570×90 MAIA