930 x122 grota rece

smartphone

Smartphone-urile intra in era militara

Armata Statelor Unite ale Americii continua sa dezvolte echipamente speciale, in ciuda crizei care a lovit puternic si SUA (de fapt, s-a cam declansat in SUA…). Exista insa si aparatura „civila” care este adaptata de Armata pentru folosinta proprie. In aceasta categorie se inscriu si smartphone-urile.

Alternativele pentru armata SUA sunt acum doua: fie sa continue pe linia echipamentelor scumpe, fie sa treaca la folosirea in masa a unor echipamente adaptate dar care sa nu coste atat de mult. Este o schimbare pe care americanii o au in vedere de ceva vreme, iar in aceasta perioada se incheie 6 saptamani de teste pentru mai mult de 300 de de dispozitive  Android, iPhone si Windows Phone.

Rezultatele au fost promitatoare, conform directorului de programe Michael McCarthy, care a spus ca soldatii care au „crescut” cu smartphone-uri si alte asemenea dispozitive se simt foarte bine si cand le folosesc pentru scopuri militare.

Ce pot face militarii cu aceste dispozitive? Pot scrie coordonate GPS, pot trimite fotografii spion, pot transmite rapoarte direct de pe telefonul lor. Totusi, in ciuda rezultatelor pozitive, Armata americana inca ezita sa faca pasul decisiv, si asta din cauza virusilor pe care ii pot purta sistemele de operare. Pe de alta parte, iPhone-urile nu au avut semnal in anumite zone de testari, cum ar fi New Mexico si Texas, ca sa nu mai vorbim ca niciun dispozitiv nu este suficient de sigur pentru a lucra cu el peste hotare.

Armata ia acum in considerare adaptarea dispozitivelor cu echipamente radio care sa cripteze transmisiile, testand si anumite tehnologii care sa ajute la obtinerea semnalului necesar in zone sensibile. Se spera ca in acest an vor fi facute progrese importante, urmand sa fie alese doua tipuri de telefoane. iPhone si Android au fost foarte bine primite pana acum.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90