Donaris 930 x 122

sony_ericcson

Sony a preluat pachetul majoritar de actiuni la Sony Ericcson

Una dintre cele mai importante „manevre” din lumea electronicii s-a pronunţat recent. Este vorba de faptul că Sony a reuşit să pună mâna pe pachetul majoritar al joint venture-ului cu Ericcson. Asa se face ca denumirea de Sony Ericcson va disparea. După o perioadă în care au existat zvonuri privind o iminentă ruptură între Sony şi Ericcson, care la un moment dat au fost chiar negate de cele două părţi, iată că Sony a preluat cele 50% de procente pe care Telefonaktiebolaget LM Ericsson le deţinea în fostul joint venture. Mutarea a costat peste 1,3 miliarde de dolari. Sonny Ericcson se va numi de acum Sony Mobile Communications.

Conform unui anunţ al companiei, Sony Corporation („Sony”) a finalizat astfel o tranzacţie despre care se discuta încă din octombrie 2011. Sony Ericsson a devenit, astfel, o subsidiară deţinută integral de Sony.

Afacerile din domeniul telefoniei mobile vor fi în continuare luate serios în considerare şi se va pune accent pe ele. Ţinta este aceea de a accelera convergenţa dintre diviziile Sony şi consumatori. Producţia Sony se axează şi pe smartphone-uri, tablete, televizoare şi PC-uri.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3