930 x122 grota rece

gingerbread-google-android-mobile-os-2.3-launching-november-11th

Totul despre Google Android Gingerbread

Google Android este sistemul de operare dedicat telefoanelor mobile cu cea mai mare ascensiune. In numai doi ani de la lansare, platforma a ajuns sa acapereze deja un sfert din segmentul smartphone-urilor, astfel ca surclasarea rivalilor de la Nokia (liderul momentului cu aproximativ 34%) pare sa fie doar o chestiune de timp, scrie Giz.ro.

Pe langa disponibilitatea pe o gama variata de platforme hardware, un alt motiv care a stat la baza ascensiunii fulminante este actualizarea regulata a sistemului de operare prin imbunatatirea facilitatilor. Luna decembrie a vazut o noua versiune, astfel ca de acum putem vorbi despre Android 2.3, cunoscut şi sub numele de cod Gingerbread.

Google continua sa simplifice şi mai mult interfata, pentru a asigura o acomodare cat mai uşoara. Gingerbeard aduce mici modificari atat la bara de notificari, cat şi in structura meniurilor.

Unul dintre punctele negative ale platformei a fost autonomia scazuta a acumulatorilor, insa lucrurile tind sa se imbunatateasca radical in noua versiune. Astfel, Gingerbeard are un rol mai activ in managementul aplicatiilor , inclusiv prin inchiderea automata a acestora in anumite conditii de utilizare, totul pentru a maximiza performanta generala şi autonomia bateriei.

Tastatura virtuala disponibila pe Android a suferit de asemenea mici imbunatatiri in privinta introducerii textului. Una dintre noutati este posibilitatea de a corecta anumite cuvinte prin intermediul dictionarului incorporat prin simpla selectare a cuvantului scris greşit. De asemenea,  a fost imbunatatita şi functia de selectare unui text şi utilizarea optiunilor de tip copy-paste.

Meniul principal de optiuni din Android 2.3 Gingerbeard include o scurtatura pentru Manage Applications, care permite gestionarea rapida a aplicatiilor instalate pe telefon, dar şi vizualizarea celor care ruleaza pe dispozitiv in background. Functia arata utilizatorului inclusiv memoria ocupata in sistem de fiecare aplicatie, pentru evidentierea celor consumatoare de memorie.

Nu in ultimul rand, exista o serie vasta de noutati tehnice dedicate dezvoltatorilor de aplicatii, care cel putin teoretic ar trebui sa asigure crearea unor produse software mai performante.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90