930 x122 grota rece

samsung_vs_apple

Verdict in cazul Apple v. Samsung

Dupa o disputa juridica feroce, care a durat mai bine de un an, instanta a decis ca patentele Apple sunt valide, acordand companiei dreptul la despagubiri de aproape 1 miliard de dolari. Deliberarile in acest caz au durat 21 de ore si 37 de minute. Acest proces a inceput in aprilie 2011, iar acum s-a ajuns la concluzia ca cei de la Samsung stiau sau ar fi trebuit sa stie ca produsele lor sunt pe lista de infringement. Si cand vine vorba de contorii de pe spatele aparatelor Apple juriul a decis ca Apple are dreptate, la fel cum a decis sa nu instituie procedura de infrigment asupra modelelor de iPad.

Suma solicitata drept pagube de la Samsung este de aproape 1 miliard de dolari. Mai putin de jumatate din ce se spera, dar mai mult decat suficient pentru a se stabili un de adevarat record si a constata o victorie zdrobitoare a celor de la Apple.

Juriul a mai decis ca plangerile Apple privind patentele Samsung pentru 3GS nu se sustin.

Ambele companii au emis comunicate de presa cu privire la acest subiect. Apple a declarat pentru New York Times ca decizia instantei se constituie intr-un mesaj clar si puternic cum ca „furtul este de neacceptat”.

Samsung are propriul sa punct de vedere, afirmand ca decizia reprezinta o pierdere pentru consumatorii din SUA care vor avea mai putine optiuni, mai putina inovare si preturi mai mari.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3