NOR CURIER 930X122

facebook_event

Video chat Skype pentru Facebook?

In piata sunt informatii conform carora Facebook ar urma sa lanseze un video chat de tip in-browser care sa fie configurat de Skype. Evenimentul ar putea fi o lovitura pentru Microsoft care inca nu a finalizat procedura de achizitionare a Skype.

 

Microsoft a anuntat ca este gata sa puna pe masa suma de 8,5 miliarde de dolari pentru achizitionarea Skype, dar afacerea nu a fost inca incheiata. Se pare ca in spatele usilor inchise au loc negocieri dure care ar putea duce la surprize.

Confor unor surse citate de TechCrunch, Facebook va introduce saptamana viitoare un sistem de video chat iar acesta ar urma sa se bazeze pe serviciile celor de la…Skype. Serviciul va fi de tip browser-based, urmand sa includa si o componenta desktop.

Ne se poate spune ca avem de-a face cu ceva extraordinar din punct de vedere tehnic, apelurile video sunt practic o extensie logica a Facebook, dar sa nu uitam de cele 240 de milioane de dolari pe care Microsoft le-a investit in site in 2007. Mai mult, Facebook a transmis deja invitatii la un eveniment care ar urma sa aiba loc saptamana viitoare, acolo unde fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, va prezenta un produs de ultima ora al echipei sale din Seattle.

Chiar in curtea Microsoft, s-ar putea spune. Invitatiile au pe ele icoane cu chat, iar la Seattle au fost cautati ingineri specializati in software pentru desktop. Totul va fi clar in mai putin de o saptamana, atunci cand evenimentul de lansare a noului produs va avea loc.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3