EcoMoto 930×122

Siemens-Volvo-EV-Partnership

Volvo si Siemens isi dau mana pentru a construi motoare electrice pentru masini

Masinile electrice incep sa devina din ce in ce mai importante pe piata, dar mai au mult de „mers” pana sa le gasim pe toate drumurile. Din fericire, companiiprecum Volvo si Siemens lucreaza din greu pentru a imbunatati tehnologia EV si pentru a asigura un grad cat mai scazut de poluare. Cele doua companii deruleaza in prezent un proiect comun in acest sens.

Volvo si Siemens au inceput o colaborare pentru a produce masini echipate cu motoare electrice, in special pe modelul C30 DRIVe. Testele vor incepe in ultima parte a anului 2011  iar pentru anul 2012 sunt asteptate 200 de modele pe piata pentru evaluare in conditii reale.

Conform unui comunicat de presa, Volvo si Siemens vor sa lucreze impreuna pentru imbunatatirea motoarelor electrice pentru masini, urmand sa se concentreze pe tehnologia electrica necesara masinilor, sistemele de energie aferente si tehnologii de incarcare – alimentare. Toate acestea urmeaza sa fie integrate pe modelul Volvo C30 Electric.

Prima masina echipata in acest fel va fi disponibila la finalul anului in curs, iar din a doua parte a lui 2012 compania suedeza va livra pentru teste 200 de autovehicule catre Siemens. Acest parteneriat ofera Siemens sansa de a-si consolida pozitia de lider in domeniul tehnologiei electrice auto, iar Volvo Car Corporation se va baza pe experienta Siemens pentru a impune pe piata masini electrice de calitate.

„Suntem foarte fericiti ca avem in Siemens un partener. Experienta lor ne va ajuta sa aduce tehnologii de varf in fabricarea masinilor noastre care vor ajunge la un cu totul alt nivel”, a spus Stefan Jacoby, presedintele Consiliului de Administratie al Volvo Car Corporation.

Traducere de pe Autoblog

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90