New Profesional Consult 930 x 122

phone-4

iPhone 4 si clonele din China

Pitesti. 12 iulie. 2010.
Nici nu s-a lansat bine pe piata mondiala cel mai nou model al Apple din seria iPhone, ca in Romania a si inceput sa se vanda replica acestuia. Pe site-urile specializate in vanzari on-line precum Okazii.ro, copiile iPhone 4 sunt deja oferite de diferite persoane la preturi de zece ori mai mici decat originalul.

Spre exemplu, daca veritabilul gadget costa pe site-uri 5.500 de lei, replica ajunge la doar 430 de lei sau 580 de lei, in functie de aplicatiile pe care le are. Modelul de 430 de lei nu are GPS, dupa cum spune cel care vinde copiile, in schimb, varianta cu wi-fi are aceasta functie, dar va mai dura cam doua luni pana va aparea si cu harta Europei. Oferta pare tentanta, mai ales ca daca vreti doua telefoane puteti obtine un discount de 40 de lei pentru ambele. Pentru ca replicile sunt livrate din Baia Mare, va trebui sa mai dati niste bani si pentru expediere. Unul dintre „avantajele” pe care le are copia este ca poate functiona in regim de dual-sim, adica accepta doua cartele de telefon chiar si din retele diferite.
Acestea sunt telefoane venite din China, care au chiar si un TV tuner incorporat. Camerele foto au 2 megapixeli, dupa cum noteaza vanzatorul telefoanelor si radio FM. Aparatele vin in trei variante: negru, alb si rosu. Nici unul dintre gadgeturile de care vorbim nu are o durata de viata a bateriei mai mare de 3 ore, in conditiile normale de convorbire. In stand-by, acestea pot sta „treze” pana la 150 sau 300 de ore.
Pana la sfarsitul lunii iulie, iPhone 4 va fi distribuit in alte 18 tari: Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Hong Kong, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia si Elvetia. Romania inca mai asteapta venirea jucariei Apple, prin intermediul Orange Romania.
Una dintre cele mai populare replici ale iPhone 4 face deja furori in China si mii de replici ale originalului au fost livrate deja pe tot mapamondul sub numele de „ePhone 4 GS”. Ca majoritatea copiilor de telefoane, si acesta este realizat din plastic. Cei care au luat la „puricat” ePhone- ul spun ca, odata aprins ecranul, ofera o imagine destul de incetosata, care nici nu are termen de comparatie cu claritatea originalului.
„Air Phone” este o alta clona a lui iPhone. Ca si restul, functioneaza pe cele patru frecvente bine cunoscute si nu putea sa fie copie fara sa aiba doua SIM-uri. Poate fi folosit ca un ebook reader, are wi-fi si JAVA, numai ca, in cazul lui, TV tunerul si GPS-ul sunt doua functii optionale. Spre deosebire de alte gadgeturi din seria „replici”, acesta are in meniu si limba bulgara. Pe langa aceasta, se mai lauda si cu engleza, franceza, greaca, poloneza, italiana si altele.
Ambele camere foto si video de care se bucura aparatul au cate 2 megapixeli rezolutie. La capitolul inregistrare audio sau video, totul depinde de capacitatea lui de stocare. Desi noile telefoane aparute in piata nu prea mai permit ascultarea radioului fara conectarea castilor, se pare ca acest gadget se incapataneaza si face exact invers.
O alta replica este GPSPhone, evident un aparat realizat tot in „tara clonelor” – China. Cei care l-au testat spun ca singurul lucru care se aseamana cu produsul Apple este designul, in rest functiile lasa foarte mult de dorit. Acesta are un TV tuner incorporat. Testerii spun ca manufactorul chinezariei a incercat sa copieze si sistemul de operare al iPhone, dar nu prea i-a iesit acest lucru pentru ca nu are nici stabilitatea, nici viteza si nici performantele originalului. Cu toate acestea, GPS-Phone a atras atentia lumii prin cu totul altceva decat caracteristicile sale, gadgetul a fost lansat cu o saptamana inaintea originalului. Clona este dotata in fata cu o camera foto, iar in spate are o alta, dar cu blitz. Fata de ePhone, acesta nu are pe suprafata sa niciun logo care sa faca legatura cu produsul Apple, in schimb aduce mult cu iPhone 4. Pretul unei astfel de copii este de 520 de lei. Il puteti gasi pe site-ul okazii.ro. Pentru livrare trebuie sa mai scoateti din buzunar 20 de lei, daca locuiti in Bucuresti. Smartphone-ul prezentat pe okazii.ro nu are card de memorie. sursa evz.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3