930×122 CAPRA 5

telefoane interzise

Telefoanele interzise în România! Amenzi de până la 5.000 de lei dacă le folosești

Toți românii trebuie să știe acest lucru când își cumpără un telefon second hand sau chiar nou, deoarece acesta ar putea face parte din categoria telefoanelor interzise în România.

Cei care sunt prinși cu asemenea aparate asupra lor sunt pasibili de amenzi foarte mari, cuprinse între 500 și 5.000 de lei.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații – ANCOM este cea care a scos în afara legii aceste telefoane, oferind și explicații legate de această lege.

Toți românii care dispun de telefoane care au ca țară de proveniență SUA sau Canada se pot trezi că trebuie să plătească o amendă dacă se decid să le folosească pe teritoriul României.

Mai exact, aceste telefoane care folosesc standardul DECT – Digital Enhanced Cordless Telecommunications, utilizează standardul dedicat comunicațiilor fără fir la distanțe scurte.

În Europa, acest standard este rezervat pe banda de frecvențe 1880-1900 MHz. De asemenea, telefoanele care provin din SUA, Canada, dar și anumite zone din Asia utilizează versiunea 6.0 a standardului DECT, folosind banda de frecvențe 1920-1930 MHz.

Decizia interzicerii acestor telefoane în țara noastră a fost luată deoarece utilizarea acestor frecvențe poate duce la apariția interferențelor în cazul serviciilor care utilizează această bandă de frecvență, în special serviciile de urgență cum ar fi poliția sau pompieri.

Important de precizat este faptul că și vânzarea telefoanelor care utilizează standardul DECT 6.0 este strict interzisă.

Foto descriptiv: Botosaneanul

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570×90 MAIA