930×122 CAPRA 5

prognoza meteo

Temperaturi de -20 de grade și coduri de vreme severă!

Chiar dacă meteorologii din România nu publică prognoze pe termen lung, din cauza faptului că probabilitatea ca astfel de estimări să se realizeze este scăzută, Florinela Georgescu – meteorolog din cadrul ANM, a vorbit despre ce ne-ar putea aştepta la iarnă.

Citiți și: Temperaturi extreme: Schimbări majore ale vremii de 1 Mai și Paște!

„Este o estimare timpurie. Pe de altă parte, cam toate centrele mari ale lumii, în această perioadă, încep să iasă cu estimările peste iarnă. Este bine să urmărim estimările de peste o lună, deci cele care vor veni în luna noiembrie.

E prima prognoză pentru iarnă, dar nu trebuie să înțelegem că asta e, nu se mai întâmplă nimic, dimpotrivă. În cursul lunii noiembrie, trebuie să ne uităm la toate estimările care vor veni și să luăm în considerare, mai ales în contextul actual, și probabilitatea, chiar dacă mică, de apariție a unor fenomene extreme”, a explicat Florinela Georgescu la România TV.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

„Suntem într-o perioada în care temperaturile se încadrează în normal, dar trebuie să fim atenți la temperaturile nopților, mai ales în zonele depresionare. În următoarele patru săptămâni, datele arată că temperaturile se vor încadra în limite apropiate de normal, chiar ușor peste normă în multe regiuni”, a mai spus meteorologul.

Cu privire la iarna 2022-2023, ”este foarte devreme să vorbim despre ce ne așteaptă, putem face anumite detalii, să ne aducem aminte ce înseamnă o iarnă, ger, temperaturi în care nopțile pot coborî spre -20 de grade, poate mai jos, dar nu sunt excluse și episoade cu vreme caldă, valori de peste 15 grade.

Momentan, cele mai timpurii semnale despre regimul temperaturilor arată că vom putea avea o iarnă apropiată normelor, dar niciodată nu trebuie să excludem apariția fenomenelor severe pe un interval scurt de timp”, a mai precizat Florinela Georgescu.

Episoade cu vânt, episoade de viscol

„Până acum, furtunile au fost asociate fenomenelor de vară, dar sezonul de iarna poate aduce si el episoade cu vânt mai intens, episoade de viscol, și așa cum am văzut si anul trecut când fenomenele sunt severe și avertizările sunt adecvate, și în sezonul rece este posibil să apară avertizări de cod portocaliu și roșu în situațiile severe”, a mai spus Florinela Georgescu.

Foto descriptiv: Playtech.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Mincinusu ' spune:

    E posibil să cadă drobul de sare!!!??? Ghiță tv…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3