NOR CURIER 930X122

prognoza meteo

Temperaturile scad brusc. Vin ploi și vijelii!

Potrivit meteorologilor, vremea se răcește în toată țara în următoarele două săptămâni, 23 august – 5 septembrie, iar ploile vor pune stăpânire pe aproape toate regiunile.

Citiți și: Temperaturi extreme: Schimbări majore ale vremii de 1 Mai și Paște!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme severă, valabile în intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină.

Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp.

Miercuri și joi (25, 26 august), astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului. Probabilitatea pentru instabilitate atmosferică accentuată va fi ridicată în aceste două zile, când vor fi posibile și cantități mai mari de apă. În restul timpului ploile se vor semnala doar izolat.

În Muntenia, la începutul intervalului de prognoză, respectiv în zilele de 23, 24 și 25 august, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 28…30 de grade.

În intervalul 26…31 august se va răci ușor, mai ales în zona deluroasă, astfel încât valorile termice diurne se vor situa între 26 și 30 de grade, iar ulterior vor continua să scadă, la medii de 25…28 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 14…16 grade în prima săptămână de prognoză și 12…14 grade în următoarea.

Foto: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90