930X122 MAIA

risc de avalanșă

Toate traseele montane din Argeș, închise!

Toate traseele montane din Argeș, închise. Riscul de avalanșă este de grad 4 din 5.

Citiți și: Salvamont Argeș, avertisment pentru turiști!

În ultimele zile au fost ninsori moderate în zona montană a județului Argeș, ninsori care au determinat creșterea stratului de zăpadă cu aproximativ 50 de centimetri.

 

Grosimea stratului de zăpadă de la Baza Salvamont Argeș de la Cota 2000, de pe Transfăgărășan, măsoară 150 de centimetri. Vântul puternic din zona de creastă a dus la formarea de plăci de vânt, iar în zonele adăpostite și pe văi se găsesc depozite însemnate de zăpadă.

Straturile de zăpadă nu au coeziune și, în aceste condiții, la supraîncărcări ușoare se pot declanșa avalanșe.

 

În masivul Făgăraș, riscul de producere a avalanșelor este de grad 4 din 5. Toate traseele montane din munții Făgăraș – Iezer, Păpușa și Piatra Craiului sunt închise.

Prin urmare, Salvamont Argeș recomandă turiștilor să nu meargă singuri în drumeție, să evite practicarea sporturilor de iarnă în afara zonelor amenajate, să se echipeze cu îmbrăcăminte adecvată sezonului rece, să aibă echipament propriu pentru salvarea din avalanșă, sondă, dispozitiv de verificat în avalanșă și lopată de zăpadă.

„Este foarte important să obțină toate informațiile necesare despre starea traseelor, a zăpezii și despre evoluția vremii de la echipele salvamont, apelând Dispeceratul Național Salvamont la numărul de telefon corespunzător sintagmei 0SALVAMONT.

Apelați cu încredere prietenii dumneavoastră de pe cărările munților. Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni la soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale”, a explicat Cristian Toma, șef Serviciu Administrativ – Financiar contabil – Resurse Umane Salvamont Argeș.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90