NOR CURIER 930X122

microbuze electrice

Transport în aceste comune! Investiție de peste 5 milioane €

Transport în aceste comune! Investiție de peste 5 milioane €

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Comunicat de presă!

Ion Mînzînă: Facem toate eforturile ca elevii din Argeș să beneficieze de condiții optime de educație

Citiți și: Veşti bune de la Inspectoratul Şcolar Argeş! Performanţe, finanţări, microbuze electrice

Elevii din două orașe și 15 comune argeșene vor beneficia de transport sigur cu tot atâtea microbuze electrice achiziționate de Consiliul Județean Argeș în cadrul unui proiect cu finanțare guvernamentală.

În cadrul aceluiași proiect vor fi cumpărate și montate și 17 stații de încărcare.

Finanțarea de 25.000.000 de lei, inclusiv TVA, este 100% nerambursabilă.

În ultima ședință, Consiliul Județean Argeș a aprobat acordul de parteneriat și lista localităților beneficiare.

Transport în aceste comune! Investiție de peste 5 milioane €

Microbuzele vor fi distribuite la:

– Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeş,

– Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești – instituții din subordinea CJ Argeș –

– și în comunele: Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Dârmănești și Stâlpeni.

,,Abandonul școlar este o problemă majoră, iar asigurarea transportului pentru elevi este esențială pentru a reduce acest fenomen. Am accesat atât fonduri guvernamentale, cât și europene pentru a crește accesibilitatea elevilor din Argeș la învățământ. Facem toate eforturile ca și elevii din mediul rural să beneficieze de condiții optime, inclusiv de transport sigur și confortabil la unitățile de învățământ! Beneficiem de sprijin important din partea Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu împreună cu care am realizat și vom continua să realizăm multe lucruri bune pentru educația, sănătatea și infrastructura din județul Argeș”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

În anul 2023, Consiliul Judeţean Argeş a mai accesat un alt program similar – „Microbuze electrice pentru elevi” – finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, lansat de Ministerul Educației. În cadrul programului 25 de comune vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Foto: Descriptiv/adevarul.ro

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Florin spune:

    în orașul Costești nu se poate daca avem dreptul la educație ,anul trecut aveam copil era elev de liceu făcea 4 km pe jos multi au condiții și nu se prezintă la școală

  • Minca Marian spune:

    pe vreme mea se mergea la scoala multi km pe jos acuma daca se poate sa fii luați din sufragerie dus intors orcum merg la scoala sa piarda timpul sau efectiv sa plece de acasa in rest învățământul este la cel mai de jos nivel dar profesori vor multi bani cat se poate de multi ca Florin Salam fara numar in curand cred ca nici cum i cheama nu vor stii.sa umplut tara de facultăți numai facultate viseaza toti dar asta este mergem inainte

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90