930 x122 grota rece

cetate

DraculaFest03

TREI ZILE DE POVESTE LA CETATEA LUI ŢEPEŞ DE LA POIENARI

Mâine începe în Arefu a şasea ediţie a „Dracula Fest”, manifestare organizată de Consiliul Judeţean Argeş.

Citiți și: Un piteștean şi-a scrijelit numele pe zidul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia. Riscă dosar penal!

La ora 10 începe amplasarea taberei de corturi la poalele cetăţeii, pe partea stângă, cum se urcă spre Vidraru.

Între orele 10 şi 16 este „Ziua Porţilor Deschise” – instituţiile publice din Arefu vor avea un program cu preponderenţă axat pe prezentarea activităţii şi sprijin în folosul comunităţii locale.

Citiți și: PARCARE ȘI LIFT LA CETATEA POENARI

Tot la 10 începe acţiunea „Transfăgărăşanul – Via Sacra”, la Casa de cultură din Căpăţâneni, manifestare dedicată aniversării a 40 de ani de la inaugurarea celui mai spectaculos drum din lume. Din program: vernisaje, lansări de carte, prezentarea machetelor monumentelor ce urmează a fi amplasate pe Transfăgărăşan.

La ora 13 se pleacă în pelerinaj şi va avea loc dezvelirea plăcilor comemorative „Curba lui Zavate”, „Stânca lui Lazăr”, „Mesele de piatră ale lui Dodu”, „Fântâna Carmen”. La ora 15, pe Platoul Bâlea, se predă drapelul către primăria comunei Cârţişoara din judeţul Sibiu, organizatorul ediţiei viitoare a manifestării.

Ora 21 – În aşteptarea lui Vodă. La lăsatul serii se pune în funcţiune iluminatul artificial al cetăţii şi la baza muntelui se aprind şapte focuri de tabără care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă.

Sâmbătă, 16 august, are loc la ora 20 spectacolul în „cuibul vulturului alb”. Va fi o reprezentaţie între zidurile cetăţii de la Poienari. Activităţi: înmânarea bocceluţelor cu merinde şi apă, la baza treptelor care duc la cetate; prezentare de specialitate făcută de reprezentanţii Muzeului Judeţean Argeş, la eşafod; şedinţă foto cu personajele costumate, inclusiv cu Vlad Ţepeş; audiţie, legende arefene; evoluţie a artiştilor locali conduşi de profesorul Cezar Bădescu; cântece de munte cu Ion Mircea Bogdan; recital al artistului Florin Dumitru; spectacol Leon Magdan şi echipa sa, teatru de umbre, numere interactive în care publicul va fi implicat, toate cu tentă medievală, românesc autentic.

Duminică, 17 august – vizite şi petrecere de la ora 10 – este vorba de o manifestare câmpenească şi degustare de produse tradiţionale, în acelaşi timp cu expoziţia de obiecte cu chipul lui Vlad Ţepeş.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90