Donaris 930 x 122

munte

transfagarasan-iarna

TROIENE DE ZĂPADĂ DE 2 METRI!

Iarna îşi intră încet, încet în drepturi. În zona montană iarna s-a instalat însă deja, pe alocuri formându-se troiene de 2 metri înălţime din cauza viscolului.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Ion Sănduloiu, directorul Serviciului Public de Salvamont Argeş, ne-a declarat că stratul de zăpadă în zona Transfăgărăşan din masivul Făgăraş măsoară, în medie, 30-40 de centimetri, ca şi la Bâlea Lac. Pe alocuri, însă, troienele de zăpadă formate din cauza viscolului se apropie sau char depăşesc 2 metri înălţime.

„Continuă să viscolească, aşa că turiştii nu se aventurează la munte. Transfăgărăşanul este închis, se poate circula doar până la Cabana Capra. Este un sezon periculos pentru turişti, iar mulţi conştientizează acest lucru. Sperăm să nu avem incidente.”, ne-a precizat Ion Sănduloiu. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90