EcoMoto 930×122

Direcția de Urbanism

Tudosoiu acuză: 3 luni de așteptare pentru un certificat de urbanism de la Primărie

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, care a avut loc ieri, Dumitru Tudosoiu, consilier local din partea PSD Argeș, s-a înscris la cuvânt, la punctul ”Diverse”, și a adus în discuție deficiențele de la nivelul Direcției de Urbanism a Municipiului.

Mai exact, acesta a vorbit despre cât de greu se obține un certificat de urbanism la Pitești.

DECLARAȚIILE LUI DUMITRU TUDOSOIU 

„De mai mult timp există o problemă care sincer nu mi-a dat pace. Ori din faptul că nu m-am preocupat la momentul potrivit, ori din faptul că nu am avut suficient curaj să aduc în fața Consiliului Local această chestiune. Am știut și nu am reacționat. Dar lucrurile au culminat săptămâna trecută și mi-am făcut curaj, am zis ca măcar la diverse să iau atitudine. Nu știu dacă vorbele mele vor fi în van, sper să ne trezească un pic pe unii sau pe alții, sau mă rog, în primul rând pe cei care trebuie.

Este vorba despre arhitectul șef al Piteștiului și Direcția de Urbanism. N-am nimic cu nimeni de acolo, știu că sunt împovărați de muncă și dosare și hârtii de jos până la tavan. Cu toate astea, de ani de zile sunt oameni, cetățeni, persoane fizice și juridice care depun documentații, diverse tipuri de documente și solicitări la Primăria Municipiului Pitești, la registratură și fie nu li se răspunde deloc, fie li se răspunde, în general, cu întârziere. Ca să-ți iei un certificat de urbanism în Pitești, trebuie să stai bine cu capu’.

Dacă te trezești odată că îl iei, nu în 30 de zile, în termen legal, ci la două luni, trei luni, poate și mai mult decât atât, ți se dau niște avize să-ți meargă fulgii. Ori te apuci de treabă, ori nu. Unde este lege, nu e tocmeală, corect, cunosc asta și respect chestiunea asta, dar câteodată suntem mai catolici decât Papa.”

15 AVIZE PENTRU O GROAPĂ

Pentru a evidenția cât de greu merg lucrurile în cadrul Direcției de Urbanism, consilierul local PSD a adus în atenția colegilor din Consiliul Local situația Școlii Gimnaziale „Ion Minulescu”, acolo unde pentru a săpa o groapă și a racorda un corp al unității școlare la sistemul de termoficare, a fost nevoie de nici mai mult, nici mai puțin de 15 avize.

Video – urmărește întreaga discuție despre problemele cu Direcția de Urbanism a Municipiului Pitești începând cu 2.41.38 până la 2.50.03

„Totul a culminat cu o solicitare unde Primăria Municipiului Pitești este beneficiar.  Am în fața mea o copie după un certificat de urbanism pentru Școala Ion Minulescu unde concret se face următoarea lucrare. În curtea școlii săpăm o groapă și racordăm acea unitate, corpul B al unității, la sistemul centralizat de termoficare.

Noi suntem proprietari, Primăria Municipiului Pitești, școala administrează. Ba din contră, în acest caz, aducem un consumator la o societate a Consiliului Local, adică banii se învârt tot aici, în Municipiul Pitești. Ca să respecți legea îți trebuie certificat de urbanism, care stă la baza emiterii autorizației de construcții, pentru orice, pentru o demolare, pentru o lucrare de genul acesta.

Pentru lucrarea de față, în certificat s-au cerut 15 avize. 15 avize pentru o groapă. Ideea este următoarea, nu mai trebuie să mai fie nimeni întârziat, termenul de lege e termen de lege. La noi, la urbanism la Pitești decât să faci ceva să depui o documentație, mai bine nu”, a mai declarat Tudosoiu.

„AVEM UN MANAGEMENT DEFECTUOS”

De asemenea, consilierul local a dat și exemple de cum funcționează lucrurile în alte localități, evidențiind faptul că, probabil, la Pitești se întâmplă altfel de cum ar fi normal, din cauza personalului insuficient sau a managementului defectuos.

„La Bradu, la Albota, în alte orașe ale țării se dau delegații pentru anumite solicitări, la noi nu. Înseamnă că suntem noi ăia care respectăm legea sau suntem mai catolici decât Papa și alții nu.

Nu știu cum funcționăm. Volumul de muncă e mare, poate personalul este insuficient, poate că acolo avem un management defectuos”, a mai adăugat Tudosoiu.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3