New Profesional Consult 930 x 122

școli private

Uite vacanța, nu-i vacanța

Potrivit recomandărilor specialiștilor, toate after-school-urile, grădinițele și școlile private ar fi urmat să intre în vacanță, începând de astăzi, pentru următoarele două săptămâni, așa cum se întâmplă și în sistemul de stat.

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era inclus în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, conform spuselor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat (…)

Îmi place să presupun ca a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și a ce nu se poate reglementa. Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituție o vacanță într-o anumită perioadă”, a declarat ministrul Educației, la Digi24.

A FOST VORBA DESPRE ”O SCĂPARE”

În urma neînțelegerilor iscate, Guvernul se va reuni astăzi într-o ședință, pentru a remedia confuziile referitoare la vacanța instituțiilor școlare private.

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor a declarat la Digi24 că a fost vorba despre o „scăpare”, o „greșeală” care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e „foarte clar”, astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță.

Am fost anunţaţi că mâine (luni – n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut, astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli. Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

Astfel, toți elevii vor intra într-o vacanță de 2 săptămâni. Creșele vor rămâne însă deschise, a precizat Secretarul de stat Raed Arafat.

Foto descriptiv: Edupedu.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90