EcoMoto 930×122

averse

ULTIMA ORĂ: ARGEȘUL, ”MĂTURAT” DE VIJELII

Ultima oră: Argeșul, „măturat” de vijelii. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat cu puțin timp în urmă avertizările de vreme rea care vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 11 – 21 mai 2019, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

În intervalul de timp menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, instabilitate care se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ACTUALIZARE COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 21 mai 2019, ora 6. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane.

În intervalul de timp menționat, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 20 mai 2019, ora 23. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Moldovei.

În intervalul de timp menționat, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform chiar 40 l/mp.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3