EcoMoto 930×122

cutremur

Ultimă oră: Nou cutremur în România! L-ați simțit?

Nou cutremur în România, astăzi, 7 martie. Seismul s-a produs în zona Vrancea și a fost resimțit în mai multe orașe din țară.

Citiți și: România s-a zguduit din nou!

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 16:39:48 (ora locală a României). Acesta a fost unul slab, cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 100.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

Citiți și: Pământul s-a „zvârcolit” de Paște

– 42km NV de Buzau,

– 53km NE de Ploiesti,

– 68km SE de Brasov,

– 73km SV de Focsani,

– 73km SE de Sfantu-Gheorghe,

– 87km NE de Targoviste.

De la începutul lunii martie, în România s-au înregistrat șase cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,9 pe Richter.

Cel mai mare seism din acest an a avut o magnitudine de 4,3 şi s-a produs în judeţul Vrancea, la o adâncime de 74 km, în data de 15 ianuarie 2024.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

– Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.

– Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).

– Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora.

– Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.

– În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3