Donaris 930 x 122

anm

ULTIMA ORĂ: VREME SEVERĂ ÎN ARGEȘ, ALERTĂ DE VIJELII

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă și pentru partea de nord a județului Argeș. De asemenea, au fost emise un alt cod galben și unul portocaliu de vreme severă. Codul portocaliu este valabil pentru întreg județul Argeș.

Citiți și: Argeș: O nouă avertizare de vreme rea! Ploi, viscol și ninsori

MESAJ 1

COD GALBEN

Citiți și: S-a anunțat! Cum va fi vremea de Crăciun

Interval de valabilitate: 7 iulie, ora 12 – 7 iulie 2019, ora 18. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul de timp menționat, în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și estice, în după-amiaza zilei de duminică vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 7 iulie, ora 18 – 8 iulie 2019, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul de timp menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 7 iulie, ora 18 – 8 iulie 2019, ora 6. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.

În intervalul de timp menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse și grindină.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3