New Profesional Consult 930 x 122

cutremur

Uluitor! Cutremurul din Gorj, urmat de 94 de replici!

Specialiştii INFP au precizat miercuri că seismul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter produs marți în judeţul Gorj a avut până acum 94 de replici de intensitate mai mică, iar acestea vor continua să se producă în zilele următoare.

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

Estimările cu privire la zona seismică Gorj au fost depăşite, întregul fenomen urmând a fi analizat în perioada următoare, odată cu montarea de noi echipamente.

Oficialii INFP au precizat că nu există nicăieri în lume modalităţi de prezicere a cutremurelor.

Citiți și: Trei cutremure în aproximativ o jumătate de oră!

„Ieri, la ora 15:16 minute, s-a produs un alt cutremur cu magnitudine 5,7 urmat de peste 94 de replici până în prezent. Intensitatea epicentrală la al doilea cutremur a fost de 6 grade spre 7 grade, au fost localităţi în zona epicentrală unde intensitatea a depăşit 7 grade.

Cutremurul s-a simţit pe o arie foarte mare, până în Serbia, Ungaria, la Cluj, în zona de nord a României”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al INFP, Constantin Ionescu.

Secialiştii institutului care l-au însoţit au explicat faptul că activitatea în zona seismică Gorj s-a intensificat foarte mult în ultima perioadă.

Este, practic, cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani de când se fac înregistrări.

Detalii, AICI .

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3