930×122 POSADA 5

cutremur

Uluitor! Cutremurul din Gorj, urmat de 94 de replici!

Specialiştii INFP au precizat miercuri că seismul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter produs marți în judeţul Gorj a avut până acum 94 de replici de intensitate mai mică, iar acestea vor continua să se producă în zilele următoare.

Citiți și: Cutremur în această dimineață. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Estimările cu privire la zona seismică Gorj au fost depăşite, întregul fenomen urmând a fi analizat în perioada următoare, odată cu montarea de noi echipamente.

Oficialii INFP au precizat că nu există nicăieri în lume modalităţi de prezicere a cutremurelor.

Citiți și: A fost cutremur cu puțin timp în urmă!

„Ieri, la ora 15:16 minute, s-a produs un alt cutremur cu magnitudine 5,7 urmat de peste 94 de replici până în prezent. Intensitatea epicentrală la al doilea cutremur a fost de 6 grade spre 7 grade, au fost localităţi în zona epicentrală unde intensitatea a depăşit 7 grade.

Cutremurul s-a simţit pe o arie foarte mare, până în Serbia, Ungaria, la Cluj, în zona de nord a României”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al INFP, Constantin Ionescu.

Secialiştii institutului care l-au însoţit au explicat faptul că activitatea în zona seismică Gorj s-a intensificat foarte mult în ultima perioadă.

Este, practic, cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani de când se fac înregistrări.

Detalii, AICI .

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90