NOR CURIER 930X122

titi aur

Un cunoscut pilot șochează: „Nu poţi să mergi cu 50 km/h în România”

Un cunoscut pilot șochează: „Nu poţi să mergi cu 50 km/h în România”

Citiți și: TITI AUR, ACCIDENT LA RALIUL ARGEȘULUI

Titi Aur, fost pilot de raliuri, actual instructor de conducere defensivă, susține că în România majoritatea șoferilor conduc incorect și, de multe ori, forțați de ceilalți din trafic, șoferii care vor să respecte regulile și limita de viteză ajung să le încalce, conform soferidinromania.ro.

Exemple din alte țări

„Când ești în Germania, în Ungaria, toată lumea conduce corect sau aproximativ corect, abaterile fiind foarte mici și în orice caz nu din astea exagerate, cu flashuri, cu depășiri de coloană, cu viteză de 150 km/h unde ai 70 de km/h.

Atunci, dacă tu faci altfel, ești oaia neagră, ești cel care nu te încadrezi, ești vizibil și toată lumea te va observa, inclusiv poliția, dar și ceilalți, vei fi cel care este anormal.

Autostrada, o adevărată aventură

Când vii în România, în schimb, dacă vrei să circuli normal nu reușești. De ce? Pentru că dacă mergi cu o viteză de 50 de km/h, în orice localitate vei avea cu siguranță pe unul în spate, și de obicei e TIR-ul, care te împinge și te claxonează, și îți dă flashuri, că el e grăbit și că trebuie să își facă kilometrii, nu se poate așa ceva, ești impertinent dacă mergi cu 50 de km/h.

Autostrada, o adevărată aventură. Șoferi prea lenți vs șoferi vitezomani. În România dacă mergi pe autostradă este aproape imposibil să mergi corect și vă spun asta din propria mea experiență.

Eu încerc să fiu cât mai aproape de corectitudine, fără a spune că sunt sfânt, dar încerc să fiu cât mai corect atunci când merg cu mașina.

Și dacă merg cu mașina pe autostradă cu 130 km/h, este imposibil, pentru că pe banda unu, în afară de camioane, care au dreptul și obligația în același timp să meargă cu 90 km/h, mai sunt mulți alții care merg chiar mai încet de 90 km/.

Adică se urcă, merg pe autostradă, dar merg cu 70 km/h pe banda unu, ceea ce înseamnă că dacă sunt într-o perioadă relativ aglomerată, dacă vreau să merg pe banda unu, nu pot pentru că merg alții foarte încet, dacă trec pe banda doi, vin toți nebunii care vor ei să meargă cu 150-180 km/h, că au mașini bengoase și că sunt importanți, și că ei nu își permit să meargă cu 130 km/h în spatele unui fraier, adică eu.

Toată declarația lui Titi Aur, AICI

Sursă: soferidinromania.ro

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • UnCetatean spune:

    Ne lăsați cu dinozaurul asta. Nici nu am citit articolul când am văzut cine comentează. Cine e Titi asta?

  • Un cetatean spune:

    Hai ca bate campii si marele pilot… Daca merge cineva pe autostrada pe banda 1 cu 70 de kilometri la ora cica e o problema. De ce, fiindca incetinesti tu putin si astepti pana il poti depasi? Problema e in mintea celui care isi inchipuie ca alti oameni trebuie sa mearga cu viteza pe care si-o doreste el.

  • Florin spune:

    Omul are mare dreptate! Se vede că nu există experiență din partea celor care comentează contariul-soferi de weekend sau merg și ei pe autostrada o dată când se duc la mare.

  • Un cetatean spune:

    @ Florin – Deci unul care e pilot este automat expert in circulatia regulamentara pe drumurile publice? De ce? Tocmai faptul ca are pretentia ca ceilalti sa mearga cu vitezele care i se par lui potrivite este o dovada a lipsei lui de intelegere a fenomenului. Ca sa nu mai vorbesc de discriminare… De ce un om care merge cu 70 km la ora pe banda 1 de pe autostrada greseste? Poate ca omul este prudent de felul lui, sau poate ca are copii in masina si nu vrea sa-i puna in pericol, pot exista zeci de explicatii rezonabile… Dar ce vrei, nu poti deranja un „pilot” care tine mortis ca pe banda 1 sa se mearga cu fix 90 km la ora, ca sa se simta el ca merge „corect”, sau ca autostrada este utilizata in mod „corect”… Iar cand se plange de cocalarii care merg cu peste 130 la ora este iarasi penibil, fiindca ar trebui sa se planga de politie, ca nu amendeaza si nu ia permise auto din acest motiv. Singura cauza a debandadei de la noi este lipsa activitatii autoritatilor, nu exista alta cauza…

  • . spune:

    Cine vrea să meargă cu 70 km/ora poate folosi DN paralel cu orice autostradă. Nu poti să încurci circulația de marfuri cu viteze sub 90 pt. că pe autostradă tururile nu pot depăși oriunde și oricum. Tirurile încărcate accelerează mai greu. Câte ore trebuie să faci de la Constanța la Nădlac în spatele unuia care merge cu 70?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90