930 x122 grota rece

curs obligatoriu

Un nou curs obligatoriu pentru elevii de gimnaziu și liceu

Elevilor de gimnaziu și liceu le-ar putea fi predate noțiuni de prim ajutor în caz de accidente ușoare, la disciplina Biologie – „Anatomia si fiziologia omului”, potrivit edupedu.ro. Aceste cursuri de prim-ajutor, predate în cadrul unei discipline deja existente, nu vor fi opționale cum sunt în prezent, ci obligatorii.

Asta presupune un proiect de lege care a fost depus la Parlament. Doi deputați PNL sunt inițiatorii acestuia.

Dacă trece de Parlament, legea ar trebui să între în vigoare din anul școlar 2023-2024.

Instruirea elevilor ar urma să fie făcută de profesioniștii din domeniul medical, cât și de profesori antrenați în acest sens, cu ajutorul manechinelor și echipamentelor de înaltă fidelitate sau low-cost.

Și Ministerul Educației are în plan ca din din septembrie 2023 să introducă în programa școlară disciplina Educație pentru Viață, care va cuprinde mai multe module, printre care și noțiuni diverse de sănătate, nutriție, educație sexuală, juridică, financiară și rutieră.

Sursă: edupedu.ro

Foto principal: descriptiv/ Sursă: stirileprotv.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90