930×122 CAPRA 5

elevi

Un nou program în școli! Toți elevii vor beneficia!

Un nou program în școli! Toți elevii vor beneficia!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

De anul școlar viitor, copiii vor primi la grădiniță și la școală 3 porții de lapte și 2 porții de produse lactate, față de anii școlari anteriori când se distribuiau 2 porții de lapte și o porție de produs lactat, potrivit unui proiect.

Este vorba despre proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2023-2029, precum şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023-2024.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Programul este pentru cei 1.880.615 preşcolari din grădiniţele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate cu program normal de 4 ore şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat, după cum se arată în nota de fundamentare.

Un nou program în școli! Toți elevii vor beneficia!

Porţia de lapte şi produse lactate cuprinde:

„Lapte de consum fără adaos de lapte praf: lapte pasteurizat sau UHT, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao;

Produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf : iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana şi alte sortimente de lapte fermentate sau acrite, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de fructe, fără adaos de cacao.

Porţia de lapte distribuită are 200 ml, iar porţia de produse lactate distribuită are 125 grame, ambele cu un conţinut de minimum 3,2% proteine şi de minimum 1,8% grăsime. Porţia de produse lactate conţine cel puţin 90% din greutate lapte tratat termic.”.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

20 de comentarii

  • Lacramioara Teodoru spune:

    Bună ziua! Produsele lactate și acel corn sau biscuiți nu se mănâncă de elevi în unitățile de învățământ în proporție de 90%, același lucru s-a întâmplat și cu merele primite de elevi. Mai mult decât atât toate aceste produse sunt aruncate de elevi. Nu înțeleg de ce nu se distribuie în unitățile de învățământ câte un sendiwici sau o masă caldă? Legea nu se respectă în toată țara pt că în unele orașe elevi primesc hrană cald. Nu sunt de acord cu produsele lactate care nu sunt distribuite la timp sunt găsite după ore întregi în sălile de clasă, ghiozdane, băncile elevilor unde se pot altera datorită nerespectării temperaturi 2-4 grade și acestea fermentează. Sper să tragă cineva un semn de alarmă în urma acestui comentariu! O masă caldă cu certificat de calitate și declarație de conformitate cu probe alimentare păstrate la frigider timp de 24-48 ore ar fi foarte benefică elevilor care ar manca sănătos și nu are mai pleca în pauze după fast-food.

  • Preda spune:

    Nu sunt de acord
    Renovați scoli, grădinițe cumpărați mobiliere faceți ceva constructiv pentru elevii
    Săli sportive……etc

  • Niță Marilena spune:

    Anul trecut scolar copiii din Tulcea au primit doar pâine goală (sub forma unui corn, fără gust, neagreat de către copii) . Este o risipă! Căutați alte alternative!!

  • Ionut spune:

    acest program lapte și corn mere etc este făcut practic doar pe hârtie , in realitatea nu se mai primește nimic la scala dar bani se încasează in realitate programul lapte și corn este doar să se îmbogățească aceati escroci din guvern și parlament
    pentru a ajuta cu adevarta familiile nevoiașe cu copii oferiți o masa caldă

  • Costache spune:

    renovați școlile grădinițele că sunt jalnice aceleași de 50 ani încoace

  • ion spune:

    sunt niște hoți ordinari ,au alte mijloace de a finaliza un furt

  • Narcisa spune:

    Cornurile sunt o paine facuta din faina integrala, de obicei fara gust. Copiii le refuza sau le duc acasa sa le dwa cainilor sau gainilor. La fel se intampla si cu laptele.
    Ar fi recomandabil ca persoanele responsabile de programul cornul si laptele sa ceara feedback de la elevi si sa faca imbunatatiri.
    Prin programul PNRAS elevii mai primesc un sandvis cu branza sarata si un salam /parizer, mai multa chifla decat altceva, de care se satura repede (ex.cam 2 zile din 5!) Zilnic acelasi sandvis oare e sanatos???
    Din nou, cei responsabili sa verifice situatia din scoli si sa aduca imbunatatiri.
    De exemplu: un croisant cu iaurt, un sandvis adevarat cu legume si alte produse de calitate, o placinta, un iaurt cu cereale etc.
    Sau renovati scolile si faceti cantine ca in Anglia, Franta etc.

  • Narcisa spune:

    Sper sa citeasca cineva si sa aduca schimbari!

  • Da un corn și un lapte care nu au nici un gust ce sa mai spun de iaurt mancare pentru porci nu pentru copii, rusine celor ce ne conduc și noua pentru ca i-am votat !!

  • Loredana spune:

    da asa este paime neagra mar iaurt lapte uno copii le luau alti le lasa la alti copii sa ia acasa pentru mititei iar alti mai firau si cu sacosa si duceau acasa care ramanea la curatenie

  • Pasare paulina spune:

    nu sunt de acord de ce nu sunteti corecti copii mei aduc painea acasa si tot ce le da si o dau la caine majoritate copiilor nu o mananca mai bine dati o masa cald ala copii sa va fie rusine guvern de cacat bine ca mananci tu iohanis sa manvi si p….
    .mea de dimineață

  • Doca Marilena spune:

    Bătaie de joc cu acel corn și lapte ,nu sunt bune de nimic!!! Dacă tot doriți să le dați la copii, dați-le ceva mai bun să le poată mânca.Aș da celor de la guvern să mănânce o săp. lapte și corn ! oare le-ar plăcea aceste produse pe care le dă la copii?

  • NEGRII MIHAELA spune:

    Putem obține bani de la Uniunea Europeană….bani cu care putem renova școli….dar alegem să punem în funcții toți incompetenții….și ajungem să facem lucrări….să cumpărăm mobilier din banii noștrii…ai părinților….vorba aia…școală e gratis pt .copii….dar nu și pt părinți…

  • Adela spune:

    Domnilor, voi care implementați asemenea aberații, am o singura întrebare:
    COPIILOR VOSTRI LE-AȚI DA ASEMENEA MANCARE????

  • oliv spune:

    guvernul lu rahat . Vă bateți joc de sărmanii copilași . Nu vă este rușine la nas . Nu știu cum puteți dormii noaptea și cum de nu aveți remușcări . Toate școlile din țara asta,mai ales în zona rurală sunt praf și acel lapte în 80% ajung fermentate la elevi . Majoritatea copiilor consumă aceste mizerii de nevoie . Cadrele didactice sunt proști ca noaptea și nu-i interesează .
    Saci de bani au guvernanții , schimbă mașinile de lux lunar , au concedii de lux 6 luni pe an ȘI NU AVEȚI BANI PENTRU O MASĂ CALDĂ LA COPILAȘI . RUȘINE SĂ VĂ FIE ANIMALELOR DIN GUVERN .

  • Guja spune:

    La noi la grădiniță s au dat sandwich-uri alterate iar copiilor mei li se a făcut rău de la o singura înghițitură. Nu înțeleg de ce se mai dau cu capul de pereți că fac că dreg… Frate daca programul include masa caldă pai da le frate la copii masa caldă daca nu,nu le mai da deloc.

  • Dora spune:

    Ai mei nu au primit nimic ds 2 ani. Cred ca doar se plimba bani și hârtii. practic, mu se dublează porțiile. Se dublează banii încasați de unii.

  • BISIOC MEDA spune:

    NU ESTE BUN NIMIK CORNUL NICI CÎINI NUL MĂNÎNCĂ AM GĂSIT FIR DE PĂR LUNG LAPTELE DOAMNE FEREȘTE LA GUNOI CU IELE IMBOLNAVIM COPIII. CE AS VREA SĂ SE PUNA IN FATA DOMNILOR DIN PARLAMENT SINT CURIOASA DACĂ LE MĂNÎNCĂ. DOAMNE FERESTE.

  • Raluca Bugala spune:

    Bataie de joc cu jegurile de cornuri ,mai bine nu mai dati nimic decat batjocura aceea de paine neagra ,fara gust ,un lapte spalat cu apa.Nu va ganditi ca pt unii copii poate e singura masa din ziua respectiva.Le dati mere mai tari ca o bomba ,nici un adult nu poate musca din acel mar.De ultima speta..IMPORTANT CA PARLAMENTARII AU PRETURILE LA JUMATATE DE PRET IN RESTSURANTUL PARLAMENTULUI.!!!RUSINE ,IMPUTITILOR

  • Rodica spune:

    Cornul este o mizerie, merele nu se mănâncă iar lapte după ce să bea dacă nu mănâncă nimic. Doar Sandwiciul pus de mami este bun așa că cheltuiți banii pe altceva.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90