Donaris 930 x 122

bulină

Un nou semn de circulație în Codul Rutier. Știți ce înseamnă?

Când vine vorba de circulația rutieră pe drumurile publice, semnele de circulație sunt multe și mărunte, iar șoferii cunosc un număr mare dintre ele.

Citiți și: Semnul de circulaţie care îi bulversează pe şoferi!

Există însă câteva, mai noi, care s-ar putea să treacă neobservate. Triunghiul roșu cu bulina neagră se numără printre himerele de pe străzi.

Deși s-ar putea să nu-l fi întâlnit foarte des pe străzile țării noastre, semnul de circulație are o semnificație importantă.

Acesta marchează o zonă cu risc ridicat de accidente pe o distanță de un kilometru.

Pentru a se stabili noțiunea de ”risc ridicat de accidente”, pe strada pe care este amplasat triunghiul cu bulină roșie s-au petrecut în cinci ani consecutivi cel puțin 10 accidente grave soldate cu cel puțin 10 victime, fie persoane rănite grav, fie decedate.

Implicit, când vezi un astfel de semn de circulație, ar trebui să reduci viteza de deplasare și să sporești nivelul de atenție la trafic.

Foto: Impact.ro

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Galben intermitent spune:

    😅😂😂😂😂😂😂in sfirsit,după ani de zile,și la Pitesti

  • Bica spune:

    Dar dacă scade numărul de accidente se scoate semnul?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3