Donaris 930 x 122

acțiuni de protest

Uniunea Tesa din Sănătate amenință cu proteste și încetarea lucrului pe termen nelimitat

Uniunea Tesa din Sănătate amenință cu proteste și încetarea lucrului pe termen nelimitat dacă discriminarea salarială nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării.

Citiți și: Revoltă la Curtea de Apel Pitești: Oprirea activității pentru neplata salariilor

Sindicaliștii transmit că sunt solitari și cu greva din educație.

Uniunea Tesa transmite într-un comunicat de presă:

„UNIUNEA TESA, organizație sindicală reprezentativă pe grup de unități la nivel național, va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care DISCRIMINAREA SALARIALĀ, care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării.

De asemenea Uniunea TESA se va solidariza cu acțiunile de protest ale celorlalte federații sindicale din sănătate care susțin eliminarea discriminării personalului TESA, personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști) și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățite de actuala lege a salarizării.

Deciziile au fost luate de către Consiliul National al UNIUNII TESA întrunit în ziua de 27 mai 2023.

UNIUNEA TESA a luat act de declarațiile ministrului muncii Marius Budăi potrivit cărora draftul noii legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 si consideră acest moment ca fiind MOMENTUL ADEVARULUI după o perioadă lungă de tergiversare.

În funcție de ce vom vedea în acest draft, acțiunile de protest ale UNIUNEA TESA s-ar putea radicaliza sau nu.

Revendicările Uniunii TESA sunt susținute si de Confederația Sindicala Națională MERIDIAN, precum și de CESI-Confederația Europeana a Sindicatelor Independente.

Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susținere a revendicărilor UNIUNII TESA atât ministrului Marius Budăi cât si ministrului Alexandru Rafila.

Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predate Ministerului Munci, ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării, o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor.

Solidari cu greva din educație

Uniunea TESA este solidară cu greva din educație și considerăm revendicările colegilor sindicaliști ca fiind perfect justificate.

Promisiunile guvernaților de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educația drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârșit în fapte.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90