Donaris 930 x 122

vaccin covid

Unul dintre vaccinurile anti-COVID ar putea cauza problemele cardiace

Este avertismentul momentului din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Citiți și: Din toamnă, un nou vaccin anti COVID-19 în România

Unul dintre vaccinurile anti-COVID ar trebui să aibă un avertisment cu privire la bolile cardiace pe care le poate provoca.

EMA a atenționat miercuri că vaccinul anti-COVID, Novavax ar trebui să aibă un avertisment cu privire la două tipuri de inflamație a inimii pe care le poate provoca, notează Antena 3.

Conform sursei citate, se pare că, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, vaccinul ar putea produce miocardită și pericardită.

Acestea ar trebui precizate ca efecte secundare noi în prospectul vaccinului.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a semnalat un risc de inflamație a inimii de la vaccinul Novavax la începutul lunii iunie.

În primă instanță, miocardita și pericardita au fost identificate ca reacții adverse rare. Ele au fost observate mai ales la bărbați tineri, injectaţi cu vaccinurile ARNm realizate de Moderna și alianța Pfizer-BioNTech.

Majoritatea pacienților afectați au reușit să se recupereze complet.

Uniunea Europeană a cerut dezvoltatorului american de vaccinuri Novavax să completeze datele suplimentare despre riscul apariției acestor reacții adverse, însă a rămas fără un răspuns deocamdată.

Novavax nu a avut nici o reacție.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3