Donaris 930 x 122

cutremur

UPDATE: CUTREMUR PUTERNIC. S-A SIMȚIT ȘI ÎN ARGEȘ

UPDATE 2: Un alt cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, tot în județul Buzău, la ora 5:48, la o adâncime de 148 de kilometri. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului informează că seismul a măsurat 3.2 grade pe scara Richter. 

Citiți și: Noapte agitată în România: S-a cutremurat pământul!

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (23 de kilometri), Covasna (38 de kilometri), Întorsura Buzăului (45 de kilometri), Târgu Secuiesc (52 de kilometri) și Mizil (59 de kilometri). 

UPDATE 1: Cutremur puternic. S-a simțit și în Argeș. Un cutremur de 5.8 grade pe scara Richter, care s-a simțit puternic și în Pitești, s-a produs în această noapte în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, potrivit informațiilor actualizate de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citiți și: S-a cutremurat din nou pământul! Încă un seism în țară

”În ziua de 28/10/2018, la ora 3:38:11 (n.r. – ora de vară), s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, un cutremur cu magnitudinea de 5.8 pe scara Richter, la adâncimea de 151 de kilometri.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grade pe scara Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (17 kilometri), Covasna (33 de kilometri), Întorsura Buzăului (37 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri) și Vălenii de Munte (53 de kilometri)”, transmite sursa citată.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în județul nostru ”nu au fost semnalate victime sau pagube materiale”. Iată recomandările ISU Argeș (click pe imagine pentru mărire):

Inițial, cutremurul fusese înregistrat cu o magnitudine de 5.7 grade pe scara Richter.

Un seism puternic s-a produs în urmă cu doar câteva minute în zona seismică Vrancea, în județul Buzău. Vom reveni cu amănunte.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90